tiistai 2. kesäkuuta 2015

Aika julistaa

"Jumala näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle, jotta lähtisin julistamaan vieraille kansoille sanomaa hänestä." (Gal. 1:15-16)

Moni on varmaan kuullut sanat: "Julista evankeliumia ja mikäli tarpeen, käytä sanoja". Monet Jeesuksen omat ovat tehneet tästä itselleen perustavaa laatua olevan elämän ohjeen. He yrittävät olla Kristuksen todistajia sanomatta mitään ja he toivovat salaa, että lähellä olevat voisivat jotenkin nähdä evankeliumin heidän elämästään. Jumalan sana antaa meille aivan toisenlaisen kuvan. Jumala ei ole kutsunut meitä seuraamaan Jeesusta ja vain toivomaan, että joku huomaisi sen, vaan tekemään Hänen nimensä tunnetuksi kaikkialla. Ihmiset kyllä näkevät hyvät tekomme ja kiittävät siitä Jumalaa (Matt. 5:16), mutta heidän iankaikkista kohtaloa ei voi jättää arvailun varaan. Kuinka ihmiset voisivat tietää Jumalan valmistamasta pelastuksesta ellei kukaan avaa suutaan (Room. 10:13-14)? Jeesuksesta ja omasta uskosta kertominen ei ole Raamatun mukaan oheistoimintaa innokkaimmille, vaan sen tulisi olla keskeisin asia elämässämme.

Mennään ja tehdään.

4 kommenttia:

  1. Muttalausetta ei ole kylläkään taida olla tuossa Matteuksen kohdassa. Saa olla ja on erilaisia armolahjoja ja palvelutehtäviä. Ruokitaan armolla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olekaan. Siksi laitoinkin Raamattuviitteen ennen pilkkua :)

      Poista
  2. Olisin kaivannut raamattuperustelua ajatuksellesi. Olen itse vähän eri mieltä. Ajattelen että jos jonkun kutsumus on vaikkapa kahvinkeitto niin se on hyvä tapa palvella Herraa ja ihmisiä ja joskus joku arkinen on jumalisempaa kuin vaikkapa oma työni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen molempien kanssa aivan samaa mieltä. Kahvinkeitto hengellisessä tilaisuudessa on aivan yhtä arvostettava palvelustehtävä kuin sen saarnamiehenkin.

      Mitä sitten seuraavana päivänä vastaamme kyselijälle tekemisistämme tai kun meiltä kysytään kuulumisia? Uskallammeko sanoa olleemme hengellisessä tilaisuudessa kahvinkeitossa?

      Poista