lauantai 30. heinäkuuta 2016

Aito asia

Jeesus vastasi: "Itsekö sinä niin ajattelet, vai ovatko muut sanoneet minusta niin?" (Joh. 18:34)

Kun Jeesus oli tuotu Pilatuksen eteen, tämä kuulusteli Häntä. Kuultuaan jälleen juutalaisia Pilatus käski tuoda Jeesuksen eteensä ja kysyi, oliko Hän juutalaisten kuningas (18:33), jolloin Jeesus tiedusteli, oliko johtopäätös Pilatuksen oma vai perustuiko se juutalaisten puheisiin. Monilla meistä voi olla vääristynyt kuva Jeesuksesta, sillä se on voinut rakentua pelkästään toisten mielipiteisiin, väitteisiin, ajatuksiin tai kokemuksiin perustuen. Niinpä joku voi torjua Jeesuksen seuraamisen saamansa vääristyneen kuvan perusteella ja joku toinen voi seurata "jeesusta", jolla ei ole paljonkaan tekemistä Raamatussa ilmoitetun Jeesuksen kanssa. Ei siis jätetä asioita luulottelun, uskottelun, kuulopuheitten tai kehnojen väärennösten varaan, vaan otetaan itse selvää aidosta asiasta lukemalla Raamattua.

Tutustu aitoon Jeesukseen.

3 kommenttia:

  1. Joo! On vähä niinku rahan kanssa, että kun tuntee aidon kolikon hyvin, niin erottaa helpommin väärennökset.
    Samaten, kun tuntee ja lukee Raamattua, ei kukaan pysty kovin helposti syöttämään sellaiselle niinkutsuttua pajunköyttä! :D

    VastaaPoista
  2. Joskus aiemmin ennen uskoontuloani ajattelin, että kamalan kahlitsevaa tuo uskovaisen elämä; pitää olla tietyllä lailla, istua hartaasti ja kuunnella virsiä ja pukeutua tylsästi ja värittömästi. Kiinnitin huomioni ulkoiseen, ehkä siihen sterotypiaan joka minulle oli joistakin uskovaisista välittynyt. Nyt kun olen ollut uskossa joitakin vuosia, niin en ole ollut näin vapaa koskaan aiemmin! Jeesus tekee vapaaksi! Hän vapauttaa meidät kahleista, jotka kahlitsevat meidät vaikkapa maineeseen, mammonaan, suorittamiseen, kunnian tavoitteluun tai ihmisten pelkoon. Huomasin myös miten monia värikkäitä persoonia uskovaisiin mahtuu! Silmillä ollut peite kiskaistiin pois. Saan olla taimi Herra yrttitarhassa ja hulmuta siellä tanssien ja ylistäen Hänen kunniakseen! Tajusin, että se mihin kiinnitin aiemmin huomioni (ulkoiseen) oli lakia, joka tuomitsee. Mutta kun löysin Jeesuksen löysin armon, joka tekee vapaaksi!

    VastaaPoista