torstai 14. heinäkuuta 2016

Jumissa

Herra sanoi Samuelille: "Kuinka kauan sinä aiot surra Saulia? Minä olen hylännyt hänet, hän ei enää saa olla Israelin kuningas. Täytä öljysarvesi ja lähde liikkeelle!" (1. Sam. 16:1)

Saul rikkoi Jumalan tahtoa vastaan, minkä seurauksena Jumala antoi kuninkuuden toiselle, joka oli Saulia parempi. Tapahtunut sai Samuelin suuren surun valtaan ja hän oli täysin lamaantunut (15:19-35). Jumala kysyi Samuelilta, kauanko hän aikoi surra, sillä oli jo aika lähteä eteenpäin ja mennä voitelemaan uusi kuningas Israelille (16:1). Meillä on kiusauksena juuttua menneeseen ja muistella vanhoja "hyviä" aikoja tai voimme jäädä suremaan pilattuja mahdollisuuksia ja tehtyjä virheitä. Menetämme niin helposti luottamuksemme ja toivomme, kun asiat eivät mene niin kuin olimme ajatelleet ja toivoneet. Jumalalta ei lopu keinot kesken. Hän on uusien mahdollisuuksien Jumala, joka antaa meille tulevaisuuden ja toivon (Jer. 29:11). Nyt on aika antaa Herran täyttää meidät Pyhällä Hengellä. Nyt on aika lähteä liikkeelle ja mennä, minne Hän meitä johdattaa.

Mennään ja tehdään.

1 kommentti:

  1. Joo, nokka etiäppäin ja pyrstö viipottaa taakse! Hyviä asioita varmasti kummaski pääs (jos tietenkin muutaki kans). :D

    VastaaPoista