maanantai 1. elokuuta 2016

Anna näkyä

”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21)

Jos joku keksii lääkintäkeinon tappavaan tautiin eikä tuo sitä kaikkien ulottuville, kyseinen henkilö tai ryhmä syyllistyy rikokseen ihmisyyttä vastaan. Synti on tappava tauti, mutta Jeesus on lääke (Room. 6:23). Meidän, jotka olemme saaneet vastaanottaa Jeesuksen Herrana ja Vapahtajana, ei ole tarkoitus pitää evankeliumin ilosanomaa sisäpiiritietona. Sanoma syntien anteeksiantamisesta ja iankaikkisesta elämästä on liian merkittävä vaiettavaksi (20:31), mutta silti monet Jeesuksen omat elävät varoen, etteivät vain ilmaisisi uskoaan julkisesti tai ainakaan liian avoimesti. Jeesuksen todistajana oleminen ei ole satunnainen projekti silloin tällöin, vaan se on jokapäiväistä elämää Pyhän Hengen voimassa. Ei hävetä, vaan annetaan uskomme näkyä ja kuulua. Jumala antaa siihen voiman.

Olemme lähetetyt.

2 kommenttia:

  1. Luulenpa, että kaikki, jotka uskossa ovat haluaissivat kertoa Jeesuksesta. Toiset vaan ovat umppelompia kuin toiset. (Umppelo=ujo ja hiljaisensorttinen nyhverö).
    Meikäläinen on toisinajoin enempi umppelo kuin toisinajoin. Yleensä saan kyllä jotakin sönkötettyä, kuten varmaan kaikki uskovaiset siskot ja veljet joskus saavat. Usein meikäläinen ainakin hokaa vasta kohtaamisien jälkeen, että olisi pitänyt sanoa noin ja jatkaa siitä näin.
    Voi meitä, mutta onneksi Apu on aina lähellä. Rukouksen päässä.

    VastaaPoista
  2. Joo, ja se on anomisen asia, mitään elävää ja voimallista ja hengellistä kun ei meidän vanhasta ihmisestä löydy. Mutta on sekin puoli, että asioitava sillä mitä on, sen uskonmäärön mukaan mikä kulloisessakin tilanteessa on Herran antamana. Ja sekin tiedostettava, että perkele on todellinen ja aktiivinen ja laittaa estettä ja kin näkymättömän seinän ja lukon ettei todistettais eikä rukoiltas sairaan puolests jne. Rukoillen vaeltaminen ja todellinen kilvoituksen Tiellä oleminen on tärkeä pohja, että on voimaa ja voittoisuutta askelissa, ja on rukoiltu päivän reitit auki. Se on valtavaa kun voi rukoilla jokaisen tilanteen puolesta etukäteen, tietämättä itse mitä päivä tuo tullessaan. Jumalan Henki tietää, ja siksi voimme anoa kohtaamisiin, mahdollisuuksiin ja myös vaaroihin jo etukäteen veren voimaa ja armon Hengen vaikutusta. Ja ne rukoukset voi joskus olla oikeinkin voimallisia ja eläviä ja voipi joskus vaikka laskeutua Henkeen tarkkojakin ohjeita päivän reitille... Kiitos Herralle, kuoleman ja synnin voittajalle! Jumalan Rakkaudelle joka Hänen omissaan virtailee ja vaikuttaa ja valaisee enenevissä määrin pimeän keskellä!

    VastaaPoista