keskiviikko 24. elokuuta 2016

Enemmistössä

"Älä pelkää", Elisa vastasi, "meillä on puolellamme enemmän väkeä kuin heillä." (2. Kun. 6:16)

Syyrian kuninkaan sotasuunnitelmat epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen. Hän epäili ensin, että omien keskuudessa oli petturi, mutta hänelle kerrottiin, että kyseessä oli profeetta Elisa. Kun Elisa löydettiin, paikalle lähetettiin yön aikana suuri sotilasosasto vangitsemaan hänetKun Elisan palvelija aamulla nousi, meni ulos ja näki kaikkialla sotilaita, hevosia ja vaunuja, hän hätääntyi. Elisa lohdutti häntä kertoen, että heidän puolellaan on suuremmat joukot. Hän rukoili ja pyysi Jumalaa avaamaan palvelijan silmät, jotta tämäkin näkisi ympärillä olevat taivaalliset sotajoukot (6:8-17). Vaikeuksien keskellä meillä on suuri kiusaus Elisan palvelijan tavoin kiinnittää katseemme näkyviin ja usein ylivoimaisilta näyttäviin olosuhteisiin. Ympärillämme ei välttämättä ole tulisia hevosia ja vaunuja, mutta saamme pyytää Jumalaa avaamaan silmämme niin, että voimme katsella tilannettamme uskon silmin luottaen, että Jumala kykenee tehdä monin verroin enemmän kuin me edes uskallamme ajatella (Ef. 3:20).

Herra, avaa silmämme.

1 kommentti:

  1. Joo, Herra voi antaa ilmestyksen, Henkeen, ja toki ihan konkreettisenkin. Ja on tapahtunut niinkin että vainoojien silmät on ollut auennu näkemään taivaallista sotaväkeä Jumalan ihmisen turvana. Ja myös vainoojat voi saada näkymättömän ilmestyksen, niin että kauhu valtaa ja sotaisinkin sydän sulaa. Mielenkiintoista muuten sekin, että aluksi ei ollut valheveljiä, koska heille kävi kuin ananiakselle ja safiralle. Ei ollut muitakaan ongelmia, vaan yksi sydän ja mieli. Myöskään vankilat ei pidätelly jne. Ja sitä kesti vuosikausia. Paavalin kirjeistä sitten näkyy jotta yö alkoi tulla, ja ongelmat, toinen evankeliumi, toinen jeesus, saatana valkeuden enkelinä, valheapostolit, synnit ja riidat, jne. Näin oli säädetty. Uskon että aivan lopuksi se jäännös, jotka ei oke syntynyt omasta ratkaisustaan, vaan saaneet alkunsa Israelin Jumalasta, tulee olemaan vastaavassa voimassa ja ykseydessä, kuin oli helluntain jälkeisinä vuosina Seurakunta. Ihan valtamediaankin nousee kaikkien näkyville asioita. Kun Jumala tuo vankiloista seinien läpi ulos uskovia, ja kuinka vainotilanteissa Jumalan voima ilmestyy. Me ei voida valita askelia, mutta jos joku yrittää vahingoittaa Jumalan ihmistä, niin mitäpä jos Jumala on eri mieltä asiasta? Yleisesti ollaan sirä mieltä että isot vainot on edessä, niinkuin onkin. Mutta Jumalan voima myös lisääntyy, ja näkyy ja tuntuu. Jokaisella ajanjaksolla on oma leimansa, ja viimeiset rytinät on aivan omaleimaisia. Kun säkkipukuiset todistajat nousee, niin kauhu valtaa langenneen henkimaailman ja myös jumalattomat ihmiset kauhistuu. Ja takana on tappio ja yö ja tuho, täysiltä jalkeilta otetaan voittovoimassa Seurakunta ylös, ennenkuin meri eli maailma joutuu rangaistukseen. Kyllä meri raivoaa, vielä kun täällä ollaan, mutta rangaistustuomiot koittaa vasta kun voittovoimassa seisova Seurakunta otetaan ylös.

    Kiitos Herralle! Mielenkiintoista nähdä ja katsella, kuinka Jeesus ottaa vallan ja kuinka alkaa näkyä koko maailmalle se, että kaikki todella on Hänen jalkainsa alla. Siitä alkaa aivan nyt tulla väläyksiä yhä enempi. Jeesus alkaa Seurakunnan kautta näkyvästi tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen valtaa. Antikristuksen henki yrittää myös porton kautta matkia ja sekoittaa ja väärentää, mutta uudestisyntymistä ja todellista Kristuksen Elämää ei voi matkia. Seurakunta on selkeästi eroitettu maailmasta, portto taasen rakastaa maailmaa ja sitä mikä maailmassa on. Liha ja Henki ei lyö ikinä kättä. Henki ei ruoki lihaa. On kauhea asia, että kun pitää nousta ja sytyttää lamppu ja alkaa loistamaan Kristuksen Valkeutta, niin jos ei ole Öljy astiassa, niin siinä vaiheessa sitä ei enää saa. Ei vaikka on muistikuva siitä, millaista oli Öljy ja kuinka aikoinaan lamppu valaisi. Ne joilla on todellinen elävä Kristusyhteys sisimmässään, pystyvät vaivatta alkaa loistamaan Valkeutta kun aika koittaa. On aika karua, että jos herätys ei ole vallitsevaa todellisuutta sydämessä jo silloin kun inhimillisesti tarkastellen on yö, niin kun alkaa Valkeus loistaa, niin ei siinä enää hypätä mukaan, kun itselle sopii. Jumala valmistaa ja varustaa omiaan kätkössä, siitäkin huolimatta että siinä ohessa jo jotain saamme toimittaa Valtakunnan asioilla. Mutta me ei vielä tiedetä mitä meistä tulee. Askeleet on niin erikoiset ja radikaalit, jotka on edessä. Pitää kaivaa syvälle.

    VastaaPoista