perjantai 5. elokuuta 2016

Mitä löytyy?

”Hopeaa ja kultaa minulla ei ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan." (Apt. 3:6)

Syntymästään saakka ollut rampa sai kokea Jumalan valtakunnan todellisuuden, koska Pietarilla ja Johanneksella ei ollut antaa hänelle rahaa. Apostoleilla ei ollut budjettikehystä, kirkkorakennuksia, teologista koulutusta tai hyllymetreittäin teologista kirjallisuutta. Heillä ei ollut omaa voimaa, kykyä tai ansioita ramman parantamiseen (3:12). Mutta he elivät läheisessä suhteessa Jeesukseen Kristukseen, joka oli antanut heille esimerkin siitä, kuinka toimia tällaisessa tilanteessa (Luuk. 5:17-25). Siinä oli kaikki, mitä he tarvitsivat ihmeeseen. Niinpä he yksinkertaisesti täynnä Pyhän Hengen voimaa sanoivat rammalle "Nouse ja kävele" ja auttoivat samalla miehen jaloilleen (3:6-7). Tapahtunut kokosi yhteen suuren väkijoukon, avasi tilaisuuden evankeliumin julistamiseen (3:12-26) ja moni pelastui (4:4).

Mitä annettavaa meillä on?

2 kommenttia:

  1. Herra pyhityksen kautta haluaa riisua meiltä kaiken oman voiman, että Hän voisi runsaasti ilmestyä kauttamme. Kova prosessi ja kipiää ottaa, vaikka ei aina niin fyysisesti.

    VastaaPoista
  2. Aamen veljet! Laskeutui muuten mieleen 5.moos alkupuoli, Mooseksen puhe, josta erityisesti ne varoitukset liittyen "kun olet saapunut siihen Maahan..". Tää Maa asia muutenki ollu ollu tapetilla, kun se niin voimallinen keskeinen asia kaikessa, luomisesta lähtien, muutos lankeemuksessa ja lupaus Valitulle Aabrahamille, pakkosiirtolaisuudet ja 10 heimon hajottaminen kansoihin, isoveli ja pikkuveli, säilyneiden Heimojen paluu jälleen Maahan ja sen ennusmerkki siitä miten Israel kootaan ja jälleen on Maa jalkojen alla, kautta maanpiirin jäännöksellä, se Maa mikä oli todellisuutta täydes voimas sekä Salomon temppelin aikaan ja alkuseurakunnan aikaan. Niin nyt kun aletaan taas päästä Maahan, niin sinne on kuljettava ja taisteltava Herran kanssa voittoja vihollisen joukoista ja jättiläisistä. Herra on kulkenut edeltä, Golgatan mies.. mutta kun aletaan päästä Maahan, Jumalan läsnäoloon ja Valtakunnan todellisuuksiin niin se varoitus 5. Moos on todellinen, ettei joudu Maasta pois. Ja todellinen meidän lihan taipumus niinkuin oli silloinkin Valituilla, että eivät kestäneet siinä sangen hyvässä Maassa. Mutta Hän opettaa meitä, sotimaan ja vaeltamaan, ja meidät viedään siihen Maahan, niin elävään ja todelliseen. Lamput todella syttyy, js alkaa valaista, yö on pitkälle kulunut, maailman Valkeus alkaa omissaan valaista! Kiitos Herralle! Herra herättää sitä janoa ja nälkää, ja vihollisen kampitukset joilla se saa meitä kaadettua, aiheuttavat vaan epätoivoisempaa nälkää ja Hänen askelien etsintää. Paha pääsee aina Jumalan suunnitelmien rengiks ja meitä ajetaan monin tavoin lähemmäs Herraa "kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastaa" kilvoituksen tiellä kulkevat tulee väkeviksi sodissa, tappiotkin kääntyy voitoks, niinkuin kääntyi muinois israelillakin, kun vaan tekivät parannuksenn ja taas kuulivat Herran ääntä. Siunausta jokaiselle kilvoituksen tiellä kulkevalle, ja jotka on tiiliuunien ääres tai joutunut muutoin pahan vangitsemiks, niin rohkeasti etsimään todellista vapautta, ja seuraamaan Jeesusta! Pitää olla henkilökohtainen todellinen yhteys, älkää uskoko sitä valetta että kaikki kunnos kun johtajat vakuuttaa niin. Vaikka vakuuttas sanaankin vedoten, niin henkilökohtainen on Hengen todistus jokaiselle, ja jos se puuttuu niin sitä pitää todella etsiä ja anoa ihan epätoivoonkin saakka.

    VastaaPoista