keskiviikko 3. elokuuta 2016

Voimaa ylhäältä

”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.” (Apt. 1:8)

Jeesus antoi seuraajilleen tehtävän tehdä kaikista kansoista Hänen opetuslapsiaan (Matt. 28:19-20), mutta ennen liikkeelle lähtöä heidän tuli kuitenkin odottaa Pyhän Hengen kastetta (1:4-5). Pyhä Henki antaisi heille voiman toimia Kristuksen todistajana lähellä ja kaukana (1:8). Jeesuksesta kertominen, Raamatun opettaminen tai mikään muukaan hengellinen toiminta ei ole jotain, jota yritämme suorittaa yliopisto-opintoihin tai omaan viisauteemme nojaten. Siitä ei tule yksinkertaisesti mitään ilman Pyhän Hengen antamaa voimaa. Ilman Häntä emme pysty todistamaan ja voittamaan ihmisiä Jumalan valtakuntaan. Pyhä Henki, tuo mittaamaton voima (Ef. 1:19-20), vaikuttaa meissä kaiken rohkeuden, rakkauden, varmuuden ja auktoriteetin, mitä tarvitsemme Hänen kutsunsa täyttämiseen.

Herra, täytä Hengelläsi.

3 kommenttia:

  1. AAMEN! Kalliita sanoja veljeltä! :D

    VastaaPoista
  2. Älkää lähtekö Jerusalemista vaan odottakaa Isältä...jne
    apt 1:4

    VastaaPoista
  3. On kuin väläyksen omaista, kontrastit on valtavat. Tuntuu etten kestä Jumalan läsnäoloa, siis nautin siitä, mutta en kestä siinä. Olo kuin Pietarilla konsanaan. Jännä homma muuten, että Pietari oli ollu jo kentällä, julistanut sitä Kuningaskunnan evankeliumia kaikessa voimassa, ajanut riivaajia ulos, parantanut sairaita, kävellyt vetten päällä. Ja sitten hän kielsi Jeesuksen. Jeesus ilmestyi heille, ja he odotti ja oli yhdessä koolla ja sitte tuli voima, Jumalan Henki joka oli luvattu. Se helluntai kesti vuosikausia, ja uskovat ei menny ja tehnyt vain siksi että oli käsketty tai voimaantuakseen vaan he todella eli Hengen tilassa ja eivät olleet uskomassa johonkin jota eivät tunteneet, vaan Elämä heissä virtasi yli. Itse uskon että se yö kosta Jeesus puhui alkoi siinä ekoilla vuosisadoilla, ja vaikka sanottiin ettei kukaan voi yöllä tuötä tehdä niin toki on ollut pilkahduksia ja herätyksiä, mutta ei sitä jatkuvaa Hengen tilassa kestävästi ja jatkumasti elämistä ole ollut alkuseurakunnan jälkeen. Vihollisen voittamaksi on tullut herätykset, jäännöstä on ollut mutta se tila jossa todella ollaan kestävinä voitossa ja tallataan perkeleen valtaa ei ole ollut yön aikana kestävää todellisuutta. Hyvä huomata että Paavali todella Room.kirjeen lopussa toivottaa että Jumala on pian musertava saatanan Roomassa Srk jalkojen alle. Eli ei Paavali sanonut että kiitelkää vaan ja uskokaa tallaavanne, vaan kertoi että pian saatte astua siihen todellisuuteen. Niin se on tänäänkin, on olemassa hengellinen todellisuus, ja voimaa ja voitelua ei ole monellakaan vaikka moni uskottelee olevansa kuin Jeesus. Itse kaipaan päästä eteenpäin ja vahvistua ja alkaa pysyä pystyssä. Olen varma että Herra vie jäännöksensä todella alkuseurakunnan kaltaisiin hengellisiin todellisuuksiin, ja sen suhteen eletään pientenalkujen päiviä. Herra herättää kilvoituksen Tielle meitä, ja pyhitykseen, ja niissä askelissa kun mennään niin alkaa myös perkele kiertää. Koska Valkeus ei sais alkaa loistaa Herran omissa. Lihassa voi kyllä tehdä kaikenlaista, mutta Hengen täyteydessä kun kaipailis vaeltaa niin jo tulee kiusoja, mutta kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka Jumalaa rakastaa. Siunausta ja Veren voimaa jokaiselle. Taival ja ilot sekä surut on yhteisiä niille jotka Kristuksessa ovat. Saadaan olla niin hyvissä käsissä. Hän opettaa ja johtaa Srk kaikkeen totuuteen, ulos baabelista, Isän kotiin.

    VastaaPoista