torstai 13. huhtikuuta 2017

Sisällissota

"Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitautuu itsensä kanssa, pysy pystyssä." (Matt. 12:25)

Kun Jeesus oli parantanut sokean ja mykän miehen, jota vaivasi paha henki, monet alkoivat pohtia, olisiko Hän luvattu Messias. Tällaiset pohdinnat saivat uskonnolliset lainopettajat väittämään, että Jeesus teki ihmeensä itsensä pääpaholaisen avulla. Järjetön väite, jonka Jeesus viisaasti kumosi (12:22-28). Siinä, missä sisällissota tuhoaa valtakunnan tai riidat repivät perheen, tuhoaa uskovien keskinäinen riitely ja panettelu uskovien yhteyden. Jeesuksen sanat olisi hyvä muistaa edelleen, kun käymme ja hyökkäämme kristittyjen veljien ja sisarten kimppuun, jotka ajattelevat joissakin kohdin eri tavoin kuin itse ajattelemme tai toimivat eri tavalla kuin itse toimimme. Ei ole mitään järkeä käyttää valtavaa määrää aikaa ja energiaa uskovien väliseen keskinäiseen nahisteluun etenkään, kun se antaa meistä huonon todistuksen maailmalle. Haudataan sotakirveet ja keskitytään Jeesuksen meille antamaan tehtävään.

Rakastetaan toisiamme.

1 kommentti:

  1. Kiitos Kaitsu (taas) hyvästä kirjoituksesta. Oikean opetuksen ja kristittyjen yhteyden välinen yhtälö näyttää olevan usein vaikeasti ratkaiseva. Luin juuri Sanansaattaja -lehdestä ruotsalaisen Peter Halldorfin ajatuksia siihen liittyen: http://mikatuovinen.net/rakasta-toisen-kirkkoa-kuin-omaasi/

    VastaaPoista